Почина Вилијам Хенри Гејтс, таткото на Бил Гејтс

Бил Гејтс ја потврди веста дека неговиот татко Вилијам Хенри Гејтс постариот починал на 95 годишна возраст. Тој боледувал од Алцхајмерова болест.

Починал мирно во својот дом опружен со семејството.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста