Почина Бојо Андрески

По кратко боледување синоќа почина Бојо Андрески, основач и сопственик на првиот приватен универзитет во Македонија, „Европски универзитет”.

Андревски беше сопственик и на весникот „Вечер“ и основач на Универзитетски центар за стоматологија. Беше лидер на Партијата на правдата.

Комеморација Бојо Андрески ќе се одржи денеска во просториите на Европскиот универзитет.