По Франција и Германија со „нон-пејпер“, ќе има ли посебна улога за Македонија и регионот?

Горан Момироски разговара со новинарот на Нова Македонија Александар Србиновски за новиот таен документ на германската влада во кој се зборува за начините на кои треба да се решава нова можна криза со бегалците. Македонија според документот може да добие задача да ги чува бегалците додека нивните барање не се процесираат од европската унија.

Повеќе во видеото

 

 

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста