Петок и понеделник неработни денови

Велики Петок пред Велигден (30 април), е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Македонија. Неработен ден за сите македонски граѓани е понеделник (3 мај), вториот ден на Велигден според православниот календар.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста