Папата Франциск ја помести полноќната мица заради полицискиот час

Поради полицискиот час, папата Франциск ќе ја одржи традиционалната полноќна миса на Божиќ во 19,30 часот, додека службата за Божиќ ќе се одржи во затворен простор, со цел да се спречат турканици на плоштадот Свети Петар.

Полноќната миса, која се одржува секоја година на 24 декември во 21:30 часот, годинава ќе се одржи два часа порано   заради полицискиот час што е воведен во Италија од 22часот.

Advertisements