Ова се 4 клучни совети како вашата виртуелна љубов да стане вистинска!

Ако некогаш сте доживеале врска на далечина, знаете за каков напор станува збор, бидејќи не е лесно да се одржи самодовербата и безбедноста кога не ја гледате вашата сакана личност често. Еве неколку совети кои ќе ви помогнат.

Избегнувајте тајни

Искреноста е можеби најважната работа во секоја врска, особено онаа што работи од далечина. Секогаш зборувајте дали нешто ви пречи и работете заедно за да поминете низ лош период. Нема да можете да го постигнете ова ако ги скриете чувствата или животните настани од партнерот.

Разговарајте секојдневно

Во денешно време, одржувањето на таква врска не е толку тешко како порано. Освен технологијата што ја поседувате, нема причина да не споделувате едни со други што сте направиле тој ден, бидејќи тоа ќе ја одржи вашата врска жива.

Сепак, препораката на експертите е да испраќате говорни пораки почесто отколку СМС, бидејќи не е секогаш можно преку текстуална порака да заклучите што сте размислувале и на кој начин.

Дефинирајте ја сериозноста на врската

Пред да започнете со оваа врска, мора да ги дефинирате поимите. Врската на далечина вклучува жртва, но ако навистина верувате дека сте еден за друг, тогаш нема да ви биде важно. Договорете се колку пати ќе се слушате секој ден во зависност од одговорностите што ги имате и двајцата и дали ви е дозволено да гледате други луѓе.

Имајте јасна цел

Овој вид на врска не може да работи засекогаш. Затоа е важно на самиот почеток да ја одредите вашата крајна цел со вашиот партнер. Верувањето дека во иднина конечно ќе живеете на истото место за вашата врска е како светло на крајот од тунелот.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста