Откривање на спомен плоча по повод 30 години од формирањето на ВМРО-ДПМНЕ во Горно Лисиче

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, денеска во Горно Лисиче откри спомен плоча по повод 30 години од формирањето на ВМРО-ДПМНЕ.

Како што се вели во нековиот фејсбук статус, од таму се почетоците на ВМРО-ДПМНЕ, затоа заедно со првиот генерален секретар на партијата, Борис Змејковски, ја открија оваа спомен плоча токму на овој ден.

 

Денес бев во Горно Лисиче, на „Горноврановска“, каде заедно со првиот генерален секретар Борис Змејковски откривме плоча…

Posted by Hristijan Mickoski on Wednesday, June 17, 2020

Advertisements