ОСУМТЕ НАШИ СПОРТИСТИ РАСПОСЛАНИ ВО СЕДУМ ОД 16. ДЕНОВИ ВО КОИ ТРААТ ОЛИМПИСКИТЕ ИГРИ

Зголемениот број на спортисти и членови на делегации заболени од коронавирус во олимпиското село и во другите места каде што се сместени гостите создава хаос и страв во Токио. Директорот на организацискиот одбор Тошира Муто предупредува до слепо држење до протоколите и признава: следиме и имаме повеќе сценарија, а нема да кријам и ќе речам дека едно од нив е и откажување на настанот во последен миг. Ние сепак имаме обврска да донесеме одлука за доброто на сите-вели Муто.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста