Османи ќе се сретне со шефот на албанската дипломатија Цакај

Како што соопшти МНР, главни теми на средбата се очекува да бидат соработката меѓу Македонија и Албанија во остварувањето на заедничките стратешки цели за членство во Европската унија, состојбата со билатералните односи и можностите за понатамошната соработка и нивно унапредување, соработката во НАТО, состојбите со актуелната глобална здравствена криза и други прашања од заеднички интерес и значајни за нашиот Регион.

За време на официјалната посета, министерот Цакај ќе биде примен и од претседателот на Собранието Талат Џафери, од претседателот на Владата на Зоран Заев и од други високи претставници на државата.

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска ќе има билатерална средба со овластениот министер за Европа и надворешни работи на Република Албанија Гент Цакај, кој ќе престојува во официјална посета на Република Македонија.

Како што соопшти МНР, главни теми на средбата се очекува да бидат соработката меѓу Македонија и Албанија во остварувањето на заедничките стратешки цели за членство во Европската унија, состојбата со билатералните односи и можностите за понатамошната соработка и нивно унапредување, соработката во НАТО, состојбите со актуелната глобална здравствена криза и други прашања од заеднички интерес и значајни за нашиот Регион.

За време на официјалната посета, министерот Цакај ќе биде примен и од претседателот на Собранието Талат Џафери, од претседателот на Владата на Зоран Заев и од други високи претставници на државата.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста