Од петок нема повеќе гарантирани цени, Битиќи тврди дека за секое нелогично зголемување ќе биде санкционирано

Од петок нема повеќе гарантирани цени, Битиќи тврди дека за секое нелогично зголемување ќе биде санкционирано

Часовникот отчукува. Во петок завршува мерката со која цените се држеа под контрола, нова нема да има, па сега граѓаните со страв се очекување дали ќе има масовно поскапување. Од Владата уверуваат дека компаниите и трговците ја научиле лекцијата, но доколку некој се реши да ги поскапи цените надвор од пазарната логика под итно ќе биде казнет.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста