НУК ги достави унифицираните препораки за работа на угостителската индустрија до Владата и надлежните институции

Независната угостителска комора (НУК) ги достави унифицираните препораки за работа на угостителската индустрија до Владата, министерствата и Комисијата за заразни болести.

Спред НУК чие мото е „Лично здравје пред се“, препораките за работа во услови на КОВИД, се согласно глобалните стандарди и може да се применат не само во земјава, туку и во рамки на целиот Балкански регион.

Комората очекува јавна дискусија и дебата на предложените препоракисо која ќе се иницираат единствени унифицирани протоколи за угостителството, не само во нашата држава, туку и во регионот.

Препораките на Комората може да ги видите на следниот линк:

https://drive.google.com/file/d/1HrQRmzTxpFY4iTHbcUA1dsTbvTMDFbGM/view
КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста