Нови жители во Зоолошката градина во Скопје

Денеска ќе биде отворено живеалиштето за фламинга во Зоолошка градина Скопје. Овој проект е изработен со поддршка на градот Скопје и направено е едно од најубавите живеалишта за овие егзотични птици во Југоисточна Европа.

Во Скопје ЗОО, во новата мала лагуна, живеат 15 фламинга.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста