Алфа интервју: Нова рунда преговори за минималната плата, Ковачевски најави решение

Нова рунда преговори за минималната плата. Од Созјузот на синдикати и вчера преку соопштение се изјаснија дека ако не се изгласа Законот, со кој минималецот ќе изнесува 18.000 денари, ССМ, ќе излезе на штрајкови, како и блокади на улици, булевари, институции и фабрики, и тоа не само во Скопје, туку и низ целата држава. Во пресрет на средбата, која ќе се одржи во Владата, во 19 часот, анализа за тоа што очекуваат синдикалците.

Еве го целиот разговор.

Борис Грујоски

Advertisements