Нова инвестиција во Скопје, австриски „Текспорт“ се прошири во Илинден, министерката збунета

Политиката за привлекување на странски инвестиции на Владата дава резултат во општина Илинден. Таму беше отворена фабриката на австриската компанија „Текспорт“. Станува збор за погон во кој ќе се произведува противпожарна опрема за пожарникарите. Инвестицијата отвора работа за 220 лууѓе, за подоцна да вработи и нови 140 работници.

Телевизија Алфа беше единствениот медиум кој беше присутен на пуштањето во употреба на новата фабрика. Таму беше и министерката за странски инвестици Зорица Апостолска, која даде интервју за тековните активности, но и колку странски инвеститори влегле во Македонија.

Со министерката разговараше Борис Грујоски