Нов документарен филм за Бигорскиот манастир

По повод великиот јубилеј на Свештената Бигорска Обител: 1000 години од нејзиното основање, Македонската телевизија подготви документарен филм за Бигорски.

Во филмот се опфатени историјата и современието на манастирот, дел од животот на монасите, а сосема сликовито е прикажана неговата духовна големина.

Во продолжение погледнете го документарецот.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста