НОРВЕШКИОТ СКИ СКОКАЧ ДАНИЕЛ АНДРЕ ТАНДЕ СЕ РАЗБУДИ ОД КОМА

Даниел Андре Танде се разбуди од кома и има напредок кој ветува дека Норвежанецот ќе ја надмине кризата и дека ќе нема последици од опасниот пад. Танде во петокот доскокна на глава на скокалницата на Планица и три дена беше во индуцирана кома од која вчера е разбуден и сега самостојно дише. Тој е надвор од животна опасност- велат од болницата во Љубљана.

Advertisements