Николовски: Се грижиме за достоинството на сите, за недела да биде неработен ден за сите.

Љупчо Николовски, носителот на листата во ИЕ 3 на коалицијата Можеме, денеска беше на средба со текстилни работници. Во својот фејсбук статус, Николовски потренцираше дека ќе се бори недела да биде неработен ден за сите, затоа што сечиј труд вреди.

 

„Со чист образ пред текстилните работнички во конфекцијата ДА, со Емилија Рамбабова и Д-р Сашко Николов ја бараме поддршката за #СДСМ и коалицијата #Можеме, затоа што покажавме дека со домаќинско и одговорно работење може да има подобар живот за сите.

За само две и пол години минималната плата од срамни 9.000 денари ја покачивме на 14.500 денари и ја изедначивме и за кожарската и за текстилната индустрија. А до крај на следниот мандат до 2024 година минималната плата ќе биде 20.000 денари!

11 години ВМРО-ДПМНЕ ја држеше замрзната минималната плата. 11 години цели семејства понижуваше, потценуваше, уништуваше затоа што парите ги крадеа, ги инвестираа во барок, во жални врби.

Почитувани работници, трудот треба да се цени еднакво, затоа што сите заслужуваат подобар живот.

Се грижиме за достоинството на сите, за недела да биде неработен ден за сите.

Затоа, Ве повикувам на 15 јули, со почитување на заштитните мерки, да излезете на гласање и да гласате за бројот 3, за #СДСМ и Коалицијата #Можеме.

Докажавме дека СДСМ носи сигурна и безбедна иднина, а ВМРО-ДПМНЕ носи опасност, страв и небиднина.“

https://www.facebook.com/ljupcho.nikolovski.3/posts/2754249928129862?__xts__[0]=68.ARABzkgP_6lAxM8i2HC2ZsRp6crMQMskxLTs0gdJIoVTwv-BmzxHjS5bRUS2MYKoESeLs9NnuKngTgnF_64hR2GvYWVK_ATbaBINkzUgi51FqnTcE4F1J4t4Z8hfp-tUbkmNAjR5y7OdXal9rF2cLPbzKRR5sFJyjlLF8qFOu3Ay_DOMgPLrLvwz3y4S2o-K3Kx0jZ0Na_JTqJWtw7twoesazYmZCxHEFNtQkq_5zFCoP-_wUd3-nOznZITV3J87Xkl4qFAweb1wZ_Sv5bctjHy37mNMHCfQsQ-uetfDUv1-JlfAvDYT0WD3jIz9NqMrF_nkw51A_cjrNQRMeSvDU7gQ-lbB&__tn__=-R

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста