Неисправна водата за пиење во повеќе места во Тетово и тетовско

Од ЈЗУ Центар за јавно здравје – Тетово известуваат дека по последните нивни испитувања, според Правилникот за барање за безбедност и квалитет, водата за пиење НЕ ОДГОВАРА во следните населени места: с.Теарце-Амбуланта, берберница кај Горна Џамија, с.Доброште, куќа на Македонско маало, чешма кај Џамијата (Општина Теарце), и во с.Селце чешма кај Џамија, чешма помеѓу с.Селце и с.Вејце кај бачилата, с.Вејце чешма кај мост, чешма кај Џамија, с.Ѓермо чешма кај река, чешма кај Џамија, чешма под школо-Пасишта (Општина Тетово).

Од ЈЗУ Центар за јавно здравје – Тетово известуваат дека по последните нивни испитувања, според Правилникот за барање за…

Publiée par Центар за управување со кризи sur Mardi 25 août 2020
Advertisements