НБА ПРЕД ОТКАЖУВАЊЕ НА ОЛ СТАРОТ, ВОВЕДУВАЊЕ НА РАСПУСТ И НАМАЛУВАЊЕ НА СЕЛАРИ КАПОТ

Во НБА размислуваат да го откажат мечот на сите ѕвезди, да воведат двонеделен одмор и да го намалат Селари капот. Ова се само идеи, но се многу реални со оглед на тоа што сезоната заврши пред три седмици, а селдната година има и Олимписки игри на кои САД имаат намера да одат со нов дрим тим. Инаку Индијана треба да биде домаќин на Ол Стар мечот, распустот би бил во февруари, а финансиската рамка за 30-те екипи треба да биде намалена меѓу 3 и 12 милиони долари.