Наумовски : Земјата домаќин не треба да образложи зошто не го прима кандидатот, но тоа алудира дека нешто не е во ред со предлогот

Доколку државата каде што се испраќа амбасадорот,  не одговори повеќе од два месеци  – тоа значи дека нешто не  е во ред со кандидатот или дека не и одговара. Вака ги коментира случувањата со амбасадорското место во Вашингтон, последниот македонски амбасадор кој беше таму, Васко Наумоски.

Advertisements