НАЈНОВИ ВЕСТИ

Наскоро ќе има можност за заработка и преку Твитер

Џек Дорси и тимот на Твитер постојано размислуваат на начини на кои можат да го зголемат бројот на корисници, но и да ја монетизираат популарноста и сегашната голема база на корисници на таа мрежа. Меѓу потенцијалните нови опции, веќе подолго време се споменува можноста за започнување групи, со цел да се поврзат корисниците со исти интереси како што се спорт, музика и сл., Но и две опции благодарение на кои корисниците на таа мрежа би можеле да започнат да заработуваат пари.

Една од овие опции се т.н. супер следбеници, односно претплата на мрежата и профили со кои следбениците би добиле некаква ексклузивна содржина што не би била достапна за оние кои нема да ја плаќаат претплатата.

Друга ваква опција треба да им овозможи на сите корисници на Твитер да им даваат информации на луѓето што следат и чија работа ја ценат. Благодарение на еден корисник на таа мрежа, оваа недела научивме како треба да изгледа опцијата да им дадете бакшиш на корисниците на Твитер.

Икона за банкнота треба да се појави на профилот на таа социјална мрежа, лево од опциите за следење, известување и иконата со три точки (со кликнување на неа се отвораат нови опции на оваа мрежа). Со кликнување на глувчето, односно со допирање на прстот на екранот на телефонот и таблетот од таа икона, ќе се појави список со неколку платформи преку кои корисниците ќе можат да плаќаат. Меѓу нив е Cash App (чиј извршен директор е шефот на Твитер Дорси) проследено со Bandcamp, Patreon, PayPal и Venmo.

Во прилог на самиот Твитер, оваа компанија подготвува слична можност за советување во рамките на својот конкурент Клубхаус – Твитер простори.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста