Најмногу заразени од Ковид-19 има во Чаир, а најмалку во Сопиште

Во Скопје има вкупно 653 активни случаи на Ковид-19, од кои во Чаир се 168, во Центар 64, во Бутел 63, во Гази Баба 58, во Аеродром 57, во Сарај 55, во Карпош 45, во Кисела Вода 35, а во Арачиново 23. Следат Студеничани со 19 активни случаи на Ковид-19, Илинден и Ѓорче Петров со по 18, Шуто Оризари со 17, Петровец со шест, Чучер Сандево со три и Сопиште со два случаи, а има и двајца заразени странци.

До вчера, бројот на заболени од Ковид-19 во Скопје по општини е следниот:

Чаир 168, Центар 64, Бутел 63, Гази Баба 58, Аеродром 57, Сарај 55, Карпош 45, Кисела Вода 35, Арачиново 23, Студеничани 19, Илинден 18, Ѓорче Петров 18, Шуто Оризари 17, Петровец 6, Чучер Сандево 3, Сопиште 2 лица.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста