Најголемиот кровни базен во светот (Фото)

Многу облакодери можат да ви го обезбедат ова задоволство, но само еден може да ви даде такво уживање, во вода! Новото чудо на архитектурата што ќе го освои Лондон е базенот што го зафаќа целиот покрив на облакодерот, што ќе ви даде можност да уживате во освежителна вода, додека во жешките летни денови ќе ја апсорбирате енергијата на градската силуета.

Именуван како „Infinity London“, овој базен е дело на „Compass Pools“ и се наоѓа на врвот на зградата со 55 спрата. Базенот е направен од фрлен акрилик кој емитира светлина слична на бранова должина на вода за да биде совршено транспарентна, а нејзиниот волумен е 600.000 литри.

Овој уникатен базен продолжува да доаѓа со транспарентно дно, кое ви дава увид на светот под вас, и има компјутерски контролиран систем за контрола кој ги контролира температурите на водата. Сепак, најинтересниот елемент на базенот е спирална скалила, која се пушта во внатрешноста на базенот, како подморница.