Најголема излезност до 11 часот во третата изборна единица – 18,95%

Најголема излезност до 11 часот е забележана во третата изборна единица – 18,95%. Во оваа изборна единица има вкупно 278,511 избирачи, од кои на гласање излегле 52,784 избирачи.

Веднаш потоа е четвртата изборна единица со излезност од 18,55 %, па петтата со 15,02%.

Според последната прес конференција на претседателот на ДИК изборниот ден тече мирно и без инциденти.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста