На релацијата Рим – Милано ќе може да се патува само со негативен тест

Патниците кои ќе летаат на реалација Рим – Милано од денеска ќе мора да покажат негативен тест на Ковид-19.

Патниците кои заминуваат од Рим или од Милано ќе мора да направат брз тест на Ковид-19 на аеродром или 72 часа пред тргнување.

Претседателот на регионот Лацио, Никоал Цингарети инцијативата ја опиша како европски новитет, што би можел да биде применет и на меѓународните летови. (МИА)

Advertisements