МОН се уште без одговор на барањата на студентите

Министерството за образование и наука се уште без одговор на барањето од страна на студентите за средба со нив.  Факултетското собрание на Економскиот факултет при УКИМ бара субвенција на сите дополнителни трошоци при упис на семестар со исклучок на  партиципација, со што на сите студенти ќе им се олеснат трошоците, од 3000 до 6000 денари во зависност од факултетот. Од факултетското собрание укажуваат дека надлежните институции да го зголемат фондот за образование, како што им било ветено, бидејќи најголемиот товар паѓа на грбот на студентите. Ги повикуваат сите студенти и универзитети во Македонија да се изборат за квалитетно образование. 

Во продолжение целосниот разговор со Илија Колев, претседател на студентското собрание на економскиот факултет при УКИМ:

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста