Младите доктори-специјализанти со писмо до Заев и Филипче

Групата на приватни специјализанти при Медицинскиот факултет објавуваат јавно писмо до премиерот Зоран Заев и министерот Венко Филипче.

Тие бараат своите исполнување на правата кои им беа ветени.

Владата покажа голема негрижа за овие млади доктори кои работат пожртвувана професија, а се обесправени во повеќе аспекти.

Во продолжение нивното писмо :

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста