Mизрахи: Целта ми е општество кое нема да живее во сиромаштија

Ќе создадеме база, со која министерството за труд и социјала, ќе продолжи да функционира по 12-ти април, вели во интервју за Алфа, техничката министерка – Рашела Мизрахи. Целта, што си ја има поставено – е општество, кое нема да живее во сиромаштија. Мизрахи, за себе вели – дека сака предизвици. Разговорот со новата министерка за труд и социјала го водеше Драган Милосављевиќ.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста