НАЈНОВИ ВЕСТИ

МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ: ОТВОРЕНА ИСТРАГА ВО ИНДИЈА, 140 ЛУЃЕ ВО БОЛНИЦА

Властите во Индија истражуваат неидентификувана болест поради која повеќе од 140 пациенти биле хоспитализирани за време на викендот. Пациентите имале широк спектар на симптоми од мачнина до напади и паѓање во несвест, наведувајќи дека многумина од хоспитализираните закрепнале и брзо биле пуштени дома. Локалните медиуми влеат дека пациентите направиле тестови на коронавирус, кои биле негативни. Според некои индиски медиуми, станува збор за труење со водата која ја пие локалното население.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста