Мисајловски: Македонија не смее да биде изолирана од земјите од ЕУ

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Владо Мисајловски со остра реакција по информацијата дека Германија ќе ги затвори границите до 31 август за земјите што не се членки на ЕУ, потенцирајќи дека од нас зависи уште колку долго ќе бидеме изолирани од светот, обвинувајќи ја власта за неуспешната борба со вирусот.

 

„За жал не престануваат ,,позитивните вести,, за нас !?!

Не ни треба политиканство, ни треба разум и колективна борба од сите нас против вирусот за да не останеме изолирана земја во целиот регион.
Македонија не смее да биде изолирана од земјите од ЕУ, како што е во моментов од скоро сите земји на Балканот.

Од сите нас зависи да победиме, бидејќи власта одамна не остави сами на себе.“

 

 

https://www.facebook.com/misajlovskivlado/posts/2305355733104783?__tn__=-R

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста