Милошоски: Македонија седма во Европа по смртност на милион жители

Во рамките на Европа, за жал Македонија е на високото 7мо место по смртност, со 831 починати на 1 милион жители‼️ Ваквиот трагичен биланс на премногу изгубени животи во голем дел се должи на лошото менаџирање на пандемијата од страна на министерот за здравство и неговиот прв советник Д-р Караџовски, пишува на Фејсбук Антонио Милошоски.

▶️За споредба податоците од соседните држави се следни:

Бугарија 541
Албанија 277
Грција 223
Србија 178 починати на 1М жители.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAntonio.Miloshoski%2Fposts%2F3876399725712798&show_text=true&width=552&height=709&appId

Поврзани вести