Мицкоски за Алфа: акцизата ќе се зголеми за 3 денари, ова не е мерка, туку удар врз граѓаните

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, алармира, дека власта, подготвува повисоко зголемување на цената на нафтените деривати, не за два, туку за три денара по литар. Во интервју за АЛФА, тој предупредува – дека во услови на тешка криза, граѓаните ќе станат жртви на апетитите на власта, и на тесен круг бизнисмени околу неа, кои, наместо да се откажат од непродуктивните трошоци, сакаат дополнително да ќарат на нивниот грб.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста