Мицкоски: Слава за хероите кои загинаа за Македонија!

Христијан Мицпреку статус на Фејсбук денеска се потсети на загинатите десет припадници на безбедносните сили кај месноста Карпалак.

„Слава за хероите кои загинаа за Македонија! Нивната пожртвуваност е наша обврска да не заборавиме дека нашата слобода е изѕидана со многу животи, одрекувања и посветеност. Но и наша задача да обезбедиме мир, просперитет и добар живот за сите луѓе.“

 

Слава за хероите кои загинаа за Македонија! Нивната пожртвуваност е наша обврска да не заборавиме дека нашата слобода е…

Publiée par Hristijan Mickoski sur Samedi 8 août 2020

Advertisements