Мицкоски: Не ветија, ама остварија повисока цена на струјата

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на својата фејсбук страна објави став во одност на повисоката цена на струјата.

„Не ветија, ама остварија повисока цена на струјата. Она што оваа влада го спроведе како институционален поткуп ќе им биде одземено на граѓаните преку повисоките сметки за струја. Евтина тарифа за струјата со која толку многу се фалеа ќе биде неколкукратно повеќе наплатена од џебот на граѓаните. Ова е сериозен удар врз граѓаните. Бандитизмот на оваа власт е во секоја пора, а криминалот и празната каса на државните институции ќе се покриваат со парите на народот, кредитите веќе не помагаат. И затоа покажаа дека само во криминал и грабеж можат уште повеќе и уште подобро!“, напиша Мицкоски во својот фејсбук статус.

Не ветија, ама остварија повисока цена на струјата. Она што оваа влада го спроведе како институционален поткуп ќе им…

Publiée par Hristijan Mickoski sur Vendredi 31 juillet 2020

Advertisements