Мицкоски: Нѐ чекаат тешки времиња во македонската економија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, на својата фејсбук страница објави статус посветен на моменталната состојба во економијата во Македонија.

Тој потенцираше дека власта ја втурниува државата во црвената зона на презадолженост и дека јавниот долг за само три месеци е зголемен на една милијарда евра.

Потрошени се една милијарда евра, а нема нови патишта, училишта и болници, парите се потрошени за криминални избори а ништо не е изградено, обвинува Мицкоски.

„ Многу лесно може да се увидат ефектите ако целта вистински им беше справување со последиците од корона. Денес е полошо споредено со април кога и предупредив на три можни црни сценарија во македонската економија. Еве првото се исполнува. Нѐ чекаат тешки времиња во македонската економија.“ се вели во неговиот статус.

 

Државата ја втурнуваат во црвената зона на презадоженост. За само три месеци владата на СДСМ го зголеми јавниот долг за…

Posted by Hristijan Mickoski on Monday, August 3, 2020

Advertisements