Мицкоски: Јас сум убеден во мудроста и поддршката на народот

ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата својата изборна кампања ја започна од Охрид. На првиот митинг во Охрид обраќања имаа претседателот на партијата, Христијан Мицкоски и Игор Дурловски – носител на листата на пратеници во ИЕ5.

Изборот е помеѓу ова раководство на СДСМ и Зоран Заев и помеѓу една нова енергија што ја носи ВМРО-ДПМНЕ со победничката коалиција „За обнова на Македонија“, порача вчера Мицкоски од Охрид.

Јас сум убеден во мудроста и поддршка на народот. Стојам нескромен и реален и ќе кажам дека 60 пратеници на победничката коалиција предводена од ВМРО-ДПМНЕ се реалност на 15 јули. Мора да си ја исправиме Македонија и затоа да одбереме обнова, потенцираше Мицкоски.

 

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/videos/498249204271412/?__xts__[0]=68.ARAArDKAb0UZfPYmPqRrw_9yYnF0kSxr_SJxsznbHJMrraj_L8T97PAi4L2VqGu8RYdKsyqPcR_bKMmDeTX5JNUU7ILHcQZDxeGhgaIAO4x-gh65EW4ZhBOHdYK9qSl1l5gxTf7Ya-oFTaW6q39THLZ3dksoth17VQTQEPDv0xWO_-84QfrbSKQYuDyHCUziguhcTZIVrboi0RECWfoW8Zouc4jVrRmt5-ZrANiWH4vp1_bSbB46aRe295XsJG3EVsWoioEUU8nkJ76KBfMU8N8cicD0HWpmINBJPS6UmmCXADvjZOyy_T-Fd4k-Vg3w60BTWbtXKqXnUkoJn35uWCoz1PQ5WS2GnfbU2g&__tn__=-R

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста