Мексико не сака нивната улица да го носи името на шерифот кој го уби познатиот киднапер (фото)

Градот во Ново Мексико наречен Лас Крузес  не ја подржува идејата да една нивна улица го носи името Патрик Герет, кој беше американски адвокат и шериф од Стариот Запад бармен и кој стана познат по убиството на познатиот киднапер Били Кид.

Локалните печатени медиуми информираат дека властите изнеле неколку резервни имиња поради трошиците, меѓутоа сметаат дека не треба да се руши репутацијата на шерифот кој често ги превземал законите во свои раце.

Ова очигледно двоумење и немање одреден став ги налути групите кои активно веќе 2 години работата на овој проект.

Околината ја подржува промената на името на улицата но градот не се согласува неговата улица да го носи тоа име.

Инаку, Герет го уби Били Кид во 1881-та година, додека киднаперот бил во посета  кај својата девојка во Мексико.

Шерифот:


Познатиот киднапер: