Mарковски за Алфа: Има начини респираторите да се избегнат, пацинетите да не дојдат до интубација

За користењето на респираторите и дали има начин да се избегнат за пацинетите заболени со корона да не дојдат до интубација инфектологот Вело Марковски за Алфа кажа, лекарите во многу ситуации избрзуваат со ставањето на пацинетите на респираторна машина и апелира- најдобро е максимално и колку е можно повеќе да се даде шанса на организмот сам да се избори со вирусот.

 

Advertisements

Поврзани вести