Макрон нема да поднесе оставка

Осврнувајќи се на зборовите на еден учесник, Фигаро тврдеше дека Макрон им кажал на мала група донатори во Лондон пред две седмици дека размислува за оставка и свикување предвремени претседателски избори како начин за „ресетирање на неговото претседателствување“ по кризата со коронавирусот, што суспендираше некои основни делови од својата политичка програма. Елисејската палата демантираше тврдења на медиуми дека францускиот претседател Емануел Макрон планира да поднесе оставка со цел да распише предвремени избори, што тој, наводно, ги предложил на видео конференција со донаторите на неговата партија.

„Претседателот никогаш не учествуваше на видео конференција со донатори и никогаш не спомена можна оставка. Информациите објавени од „Фигаро“ се лажни“, изјави официјален претставник на Елисејската палата.

 

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста