Македонец заразен од корона вирус

epaselect epa08199801 Media at work outside the Diamond Princess cruise ship at the Daikoku Pier Cruise Terminal in Yokohama, south of Tokyo, Japan, 07 February 2020. Japan's health ministry announced that 41 more people onboard have tested positive for the novel coronavirus, raising the total number to 61. The virus, which originated in the Chinese city of Wuhan, has so far killed at least 638 people and infected over 31,000 others, mostly in China. EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Еден заболен, од корона вирус, од тројцата македонски државјани кај со наоѓаат во карантин на крузерот “Дајмонд Принцес” во Јокохама.

Тоа го потврдија од министерството за здравство и министерството за надворешни работи. Амбасадата на Македонија во Токио е во комуникација со македонскиот државјанин. Останатите двајца Македонци кои  се наоѓаат на бродот се чувствуваат добро и немаат симптоми кои укажуваат на корона вирус.

Во тек е спроведување на тестови за присуство на коронавирусот кај лицата кои се наоѓаат во карантин на бродот соопштуваат јапонските здравствени власти.

 

 

Advertisements