Љупчо Николовски: Докажавме дека ако се работи чесно, домаќински и одговорно, пари има за граѓаните!

„Во изминатите две и пол години докажавме дека ако се работи чесно, домаќински и одговорно пари има за граѓаните.

За разлика од ВМРО-ДПМНЕ која парите на граѓаните ги крадеше, ги префрлаше на сметки на Белизе, градеше барок и панорамски тркала, СДСМ парите ги враќа кај граѓаните за тие да имаат повисоки примања и подобар економски стандард.

Минималната плата ја зголемивме на 14.500 а до крајот на мандатот ја креваме на 20.000 денари што е дури 120% повеќе од оние срамни 9.000 денари на ВМРО-ДПМНЕ.

Платите во сите сектори пораснаа и ќе продолжат да растат. Просечната плата до крајот на мандатот ја креваме на 34.000 денари.

За две и пол години пензиите пораснаа за речиси 1.800 денари, а ќе има постојан раст и во следните 4 години. Раст од најмалку 21 отсто ќе има на најниските пензии, а минимална пензија ќе изнесува 10.700 денари до крајот на мандатот.

Затоа што пари имало и секогаш има, само треба да се трошат домаќински и во интерес на граѓаните.“ – напиша во својот фејсбук статус носителот на листата на коалицијата Можеме во ИЕ 3.

 

https://www.facebook.com/ljupcho.nikolovski.3/photos/a.1838826489672215/2752785154943006/?type=3&theater

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста