Лицата со дијабет бараат промена на моделот за набавка на сензори, досега обезбедените се неквалитетни

Лицата со дијабет бараат промена на моделот за набавка на сензори, досега обезбедените се неквалитетни

Власта во заминување ветуваше олеснувања за пациентите со дијабет, но и тие кои ги обезбеди се со слаб квалитет. Сензорите за мерење на шеќерот во крвта кои државата ги обезбеди за децата со дијабет не функционираат во целост, па родителите велат дека повторно мора да ги купуваат приватно. Сојузот на дијабетичари бара здравствените власти да го променат моделот на набавка на сензори и други помагала, но и да се стават нови лекови на позитивната листа.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )