Костовски до Заев: Имате путер на главата од предавства, имате потреба да се докажувате дека сте Македонец, но одговорете на овие прашања

Добро е што Заев имаше потреба да каже дека е Македонец, еве на пример сите ние останатите таква потреба немаме зошто како него немаме “путер” на глава од предаства, порачува Дарко Костовски, пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ.

„Не е доволно да каже дека е Македонец, никогаш не било спорно, барем се надевам не, но имам неколку прашања на кои Заев треба да одговори:

  1. Дали македонскиот јазик има историски корени пред АСНОМ?
  2. Дали постои македонско малцинство во Бугарија?
  3. Прави ли разлика од споделена и заедничка историја?
  4. Дали Бугарија ги окупирала Скопје, Куманово, Крива Паланка?
  5. Кој ги уби ваташките деца?

Квинслингот Заев ако сака да го намали срамот еве нека одговори директно на овие прашања“ – пишува тој.

Дарко Костовски – Добро е што Заев имаше потреба да каже… | Facebook

Advertisements