Компанијата Настел доби златна статуетка – Оскар за градежништво во Софија

Македонската градежна компанија Настел доби златна статуетка Оскар на градежништво на десетгодишното издание на престижниот конкурс за луксузна градба, архитектура и дизајн – LUXURY Property AWARDS, што се одржа синоќа во хотелот „Маринела“ во Софија.

Наградата ја прими сопственикот Зоран Азманов, а ја додели Мајиде Ахмедова, в.д. Извршен директор на Бугарската агенција за инвестиции. Ја добива за луксузниот проект Настел бизнис центар во центарот на Скопје.

Специјални гости на вечерта беа генералниот секретар на Бугарската агенција за инвестиции Ирина Кирова, пратеникот од владејачката коалиција Георги Колев, член на Комисијата за јавни работи, Георги Григоров – претседател на Националната федерација за градежништво.

Настел бизнис центарот е објект кој обезбедува ефикасност и пријателско работно опкружување. Канцелариската зграда е од класа А, има ефикасен дизајн и високо техничко ниво на спецификација, како и сите градежни брендови од светска класа. Една од главните карактеристики на зградата е неговата флексибилност и прилагодливост кон потребите на станарите, со можност и за отворен план и за мобилни простори во согласност со највисоките стандарди.

Вкупната корисна деловна површина од 8.650 квадратни метри и е поделена на 5 нивоа, а комерцијалната површина од 1.330 квадрати се наоѓа на приземјето на зградата. Има и две подземни нивоа за паркирање.

За овој проект компанијата беше наградена и во 2019 година со признание кое го додели претседателот Стево Пендаровски за компании кои имаат особен интерес за економијата на државата.Во 2016 година, Сојузот на стопански комори организираше официјална академија и покрај огромната конкуренција, Настел Скопје доби „Златна награда“ за извонредност во градежништвото и континуирано подобрување на стандардите за квалитет во секторот.

Настел Скопје е градежна компанија основана во 2002 година, која набрзо стана лидер на домашниот пазар. Зградите на компанијата се доказ за сигурноста, квалитетот, брзината на градење и професионалноста. Со стекнатото искуство од 40 завршени проекти во Скопје, Настел постојано го подобрува квалитетот и поставува нови трендови во градежништвото.

Основач на компанијата е Еуро Суис Кредит АГ и Алпина. Со реални средства од 60 милиони евра, без никаков долг кон банка и добавувач. Настел е финансиски моќна компанија за самофинансирање на своите проекти.

Гала вечерта ги почести лидерите во градежната индустрија и заврши со добротворна аукција со слики од стари мајстори за поддршка на СОС Детски села Бугарија.

Специјален гостин на настанот беше амбасадорот на добра волја за СОС Детски села Бугарија – фудбалската легенда Красимир Балаков. Тој обезбеди достојна скапа слика од неговата лична колекција за добротворната аукција, што се одржа за време на церемонијата за десеттото јубилејно издание на наградите за луксузна градба. Легендарната фудбалерка беше во друштво на трикратниот светски шампион во бокс Дејзи Ланг, која неодамна се врати во Софија од Лос Анџелес, каде живее повеќе од 10 години.

За време на добротворната вечер беа собрани 10.700 лева, а сликата на Балаков, вредна над 15.000 лева, не можеше да се продаде и остана во складиштето на аукциската куќа што ја одржа аукцијата.

Advertisements