Свет

ПРАТКИТЕ ОД ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ДО ЕУ ЌЕ ПОДЛЕЖАТ НА ЦАРИНСКИ ДАВАЧКИ ОД 1 ЈАНУАРИ

Пратките од Велика Британија до ЕУ ќе подлежат на царински давачки од почетокот на новата година. Од 1 јануари, луѓето во Велика Британија ќе треба да додадат царинска декларација на нивната пратка. Поштата ги советуваше британските клиенти да…

Поврзани вести