Свет

ПРАТКИТЕ ОД ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ДО ЕУ ЌЕ ПОДЛЕЖАТ НА ЦАРИНСКИ ДАВАЧКИ ОД 1 ЈАНУАРИ

Пратките од Велика Британија до ЕУ ќе подлежат на царински давачки од почетокот на новата година. Од 1 јануари, луѓето во Велика Британија ќе треба да додадат царинска декларација на нивната пратка. Поштата ги советуваше британските клиенти да…

Повеќето Европски земји воведуваат целосен „лок даун“ за престојните празници

Ударот на пандемијата во Германија ги загрижува тамошните власти, па одлучија целосна блокода од среда….