Скопје

Скопје во 2021 бил втор најзагаден главен град во Европа, а Македонија е на 34. место од вкупно 117 земји

Скопје е вториот најзагаден главен град во Европа, покажа годишниот извештај на швајцарската компанија IQ Air….

КСС: На 30 март излегуваме на улица затоа што власта е не прифаќа сакалесто покачување на платите

Работниците од јавната администрација членови на Конфедерацијата на слободни синдикати следната среда излегуваат на протести…