Скопје

Tуристичките работници, угостителите, трговците алармираат за сериозни штети поради Kовид мерките

Владините рестриктивни мерки покрај угостителството, драстично го погодија и туризмот. Туристичките работници се жалат дека…

Бизнисмените критикуваат за слбата реализација на капиталните инвестиции

Слабиот одѕив на капиталните инестиции се должи на лошата координација меѓу централната и локалната власт,…

Новите Ковид мерки ги испразнија трговските центри, прометот намален за над 40%

Владините мерки против коронавирусот покрај кафулињата силно ги погодија и трговските центри. Ударот врз невакцинираните…

Српските туристи искористија 84.000 бесплатни картички за патарина вредни 1,2 милиона денари

Близу 84.000 бесплатни електронски картички за плаќање патарина искористиле српските туристи кои транзитираа низ државава…