Македонија

Tуристичките работници, угостителите, трговците алармираат за сериозни штети поради Kовид мерките

Владините рестриктивни мерки покрај угостителството, драстично го погодија и туризмот. Туристичките работници се жалат дека…

Бизнисмените критикуваат за слбата реализација на капиталните инвестиции

Слабиот одѕив на капиталните инестиции се должи на лошата координација меѓу централната и локалната власт,…