Македонија

Градежништвото во сериозна криза, секторот чека антикризни мерки за заживување

Некогашниот двигател на македонската економија – градежништвото, ланската година ја заврши разочарувачки. Секоторт по растот…

ССМ: Работниците што ќе работат на празник имаат право на дневница од 250%

Православните верници кои утре ќе да работат треба да добијат повисоки дневници, аперлика најголемиот и…